zaterdag 25 januari 2014

Work in progress

Volgens mij heeft iedere haakster ze wel: WIPs, ofwel works in progress. Projecten waar je ooit aan begonnen bent, maar die je op een gegeven moment links laat liggen omdat je ze of niet meer leuk vindt, of omdat je aan een ander project begint waar je opeens meer zin in hebt. Ik heb meerdere WIPs, omdat ik soms zin heb in het maken van amigurumi, dan weer in het maken van een kussen of een deken.

Het leek me wel eens leuk om een paar van mijn favoriete WIPs op de foto te zetten. Ik heb ook WIPs die ik ergens in dozen in kasten heb verstopt, maar deze WIPs liggen naast/onder de bank, zodat ik ze altijd kan pakken als ik daar zin in heb. Ze zijn dus echt nog in progress ;)


Nog tijdens het maken van mijn prachtige granny stripe blanket (rond augustus 2013) begon ik al met het maken van een solid granny square blanket. Gewone granny squares zijn het niet helemaal voor mij, maar deze strakkere squares spraken me wel aan. Volgens mij zag ik voor het eerst een solid granny square blanket bij According to Matt, super leuk al die kleine vierkantjes. Ik koos dit keer voor kleuren die wat meer in het interieur zouden passen, namelijk witte tinten, rood en roze. Iets minder heftig dan m'n granny stripe. 


De solid granny squares zijn een heel prettig on-the-go project: een bol, naald en schaar in de tas en gaan! Zonder dat je het merkt maak je zo een heleboel vierkantjes. Ik heb er meer dan er op de foto staan, maar ik moet er ook nog een héleboel. Ik heb nu van iedere kleur een bol Stylecraft opgemaakt, ongeveer 30 squares per bol. Er van uitgaande dat ik ongeveer net zoveel garen nodig heb als voor de granny stripe blanket heb ik nog tien bollen te gaan!

Verder ben ik al een tijd bezig met een ripple kussen voor op de bank, wederom in roze - wit - rood, maar dit keer met Drops Paris.


Ook ben ik een aantal knuffels aan het maken. Ten eerste Miss Wooly, waarvan ik het patroon meteen kocht toen het uitkwam. Het lichaam was super snel klaar, maar op een of andere manier heb ik nooit zo'n zin in het maken van de pootjes :) Dus mijn Miss Wooly staat heel zielig met maar één pootje op de foto, een pootje dat nog niet eens vastzit... Ze kijkt best een beetje verdrietig eigenlijk he! Moet haar maar snel af gaan maken, vaak blijken die pootjes achteraf helemaal niet zoveel tijd te kosten.


Eigenlijk geldt hetzelfde verhaal bij Elton the sheep, ook hij mist nog pootjes! En kijkt misschien nog wel zieliger. Ook hij heeft nog maar één pootje. Ik denk dat dat komt omdat ik dan na een pootje denk 'hmm nu moet ik er nóg drie... Eerst iets anders!' Herkenbaar? Elton is leuk om te maken, maar die loopstitch is best lastig. Al is het resultaat super leuk!


De amigurumi waar ik de laatste tijd het meest mee bezig ben geweest is Kira van Lalylala. Het feit dat zij ook nog maar één pootje heeft zegt in dit geval dus nog niks haha, want ik ben echt nog volop met haar bezig! Ik vind Kira nu al leuk :)


Naast het haken brei ik ook af en toe, momenteel sokken op vier naalden 2.5 met sokkenwol van de Lidl. Ik vind haken leuker, maar zo af en toe brei ik paar toeren tussendoor.


Ten slotte ben ik gister begonnen met het haken van een tas. Ik wilde al langer iets haken met de star stitch, omdat ik die zo mooi vind. Toen ik in mijn kast wat bulky garen tegenkwam besloot ik daar mee aan de slag te gaan. Ik wil dat het uiteindelijk een tas wordt.


Genoeg te haken dus! Ik hoop dat er niet teveel projecten tussendoor komen. Welke zouden jullie als eerst afmaken?5 opmerkingen:

 1. Kira! Die buidel is leuk om te doen denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks dat ze nog niet af zijn, zien de wip's er al ontzettend leuk uit!!succes met het af maken ervan!
  Groetjes, Susan
  www.creatieinspotlight.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je compliment! Door het maken van de foto's heb ik alweer meer zin om ze af te maken :)
   Groetjes!

   Verwijderen
 3. Welk garen en in welke kleuren gebruik je voor Kira? Erg mooi die kleurencombi:)

  BeantwoordenVerwijderen