zaterdag 22 maart 2014

Felted basket


Het leek me altijd al leuk om eens iets te vilten: iets haken, in de wasmachine stoppen en het er vervolgens getransformeerd weer uit halen. Het bleek deze maand Felting Fever te zijn bij Drops, wat inhoudt dat er korting wordt gegeven op al het garen dat goed te vilten is. Op de blog van Echtstudio zag ik eens dit patroon van een mandje. Dat leek me een mooi project! Ik kocht Drops Eskimo in de kleur Amethist

I always wanted to felt something. The idea of putting something in the washing machine and get it out transformed. March happened to be Drops Felting Fever, with discounts on all feltable yarn. Perfect timing! I liked this pattern and started to crochet. I used Drops Eskimo Amethist.Zoals dat gaat met mandjes: die moeten uitgebreid getest worden door de poezen voordat ze in de wasmachine kunnen.

Common knowlegde: baskets need to be tested by cats :)

Awww :)

En dan nu, na ruim een uur in de wasmachine op 40 graden, met een eetlepel waspoeder en een handdoek... Het eindresultaat!

After more than an hour in the washing machine on 40 degrees, with a tablespoon detergent and a towel... The end result!
Het experiment is geslaagd! Geinig om te zien dat het garen echt vervilt is, het mandje is dikker en kleiner geworden. De poezen zullen er niet meer in passen helaas, maar een paar bolletjes wel!

Succes! Funny to see how the basket changed in the washing machine, it is much thicker and smaller. My cats won't be able to fit in any more, but a few skeins wil!2 opmerkingen: