zaterdag 17 augustus 2013

Lollo the African Flower bear

Als happy hooker (en dan in de zin van werken met garen, niet met andere zaken...) kijk ik regelmatig rond op Ravelry, op zoek naar nieuwe ideeën en patronen. Zo stuitte ik laatst op de patronen van Heidi Bears, prachtige dieren gemaakt van african flowers (patronen vind je hier). Ik was meteen helemaal verliefd op Lollo de beer en voor ik het wist had ik het patroon gekocht!

Na een selectie van de kleuren (moeilijk!) en het zoeken naar de juiste haaknaalden kon ik aan de slag!

Mooie, rustige kleuren Catania en haaknaalden 0.75 tot en met 2.5
 
 
Malou houdt halverwege al van Lollo :)
 
En daar is ze! Schattig toch? Het patroon was heel goed te volgen, met heel veel gedetailleerde pagina's en foto's, maar ik vond het wel behoorlijk veel werk! In het patroon stond dat je het best eerst alle flowers kon maken en daarna de beer pas in elkaar moest zetten, maar daar had ik het geduld niet voor, ik wilde meteen resultaat zien! En dus maakte ik steeds de flowers die nodig waren voor een bepaald lichaamsdeel, maakte die aan elkaar en ging door met het volgende onderdeel. Ik denk dat ik toch beter eerst alle flowers had kunnen maken, dan was ze voor mn gevoel denk ik eerder af geweest.

Maar ik ben blij met Lollo! Tis best een flinke knuffel, ze ziet er indrukwekkend uit op de bank, en ik ben blij met de kleuren die ik gekozen heb. En het maken van de african flowers is héél verslavend!

2 opmerkingen: