vrijdag 7 februari 2014

Patchwork cat pillow

Via Pinterest kwam ik een tijd geleden een super leuk kussen tegen, gemaakt van gehaakte vierkantjes in de vorm van een hond. Ondanks mijn vele WIPs (ik schreef er hier al over) besloot ik het kussen gewoon meteen te maken, ik vond 'm te leuk om te laten liggen! Het originele kussen is dus in de vorm van een hond, maar omdat ik veel meer van de katten dan van de honden ben besloot ik de vorm aan te passen.


En zo werd het een kat! Ik heb gebruik gemaakt van Stylecraft Special DK in 4 kleuren en gehaakt met naald 4. In eerste instantie haakte ik per kleur 11 vierkantjes, maar dat gaf niet echt het gewenste resultaat.


Al die draadjes!


Zo werd het een beetje een dunnig katje en dus ook een dunnig kussentje. Daarom besloot ik wat rijen vierkantjes toe te voegen tot ik tevreden was. 


Zo vond ik 'm leuk! Ik heb trouwens alle vierkantjes aan elkaar vast gehaakt met halve vasten, door de goede kanten tegen elkaar aan te leggen en alleen de buitenste lusjes te haken. Ik gebruikte steeds de kleur van de vierkantjes om zo de de steken niet op te laten vallen.


Op de foto heb ik wit gebruikt om te laten zien hoe de halve vasten er uit zien aan de achterkant. Op deze manier zitten de vierkantjes strak tegen elkaar en is aan de voorkant niet te zien hoe ze aan elkaar zitten. 

Nadat ik dus had besloten wat de definitieve vorm van het kussen werd, maakte ik nog 35 witte vierkantjes voor de rand, die ik eerst aan de ene helft vast haakte, vervolgens aan elkaar waardoor een opstaande rand ontstond, en ten slotte haakte ik de andere helft er aan. Vlak voordat het kussen dicht zat stopte ik 'm vol met kussenvulling, het laatste stukje naaide ik dicht.Zo werden al die vierkantjes een kussen. In totaal haakte ik 98 vierkantjes, 36 voor de zijkant en 31 voor zowel de voor- als de achterkant.
Een levensgroot katten kussen! Goedgekeurd door de echte kat :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten