zaterdag 15 februari 2014

Solid granny triangles - driehoekjes!

Om te zien wat voor soort garen ik in handen heb, haak ik vaak drie toeren solid granny squares, ofwel dichte vierkantjes. Op die manier kan ik goed zien welke naald ik nodig heb om dichte, maar toch soepele vierkantjes te krijgen, en daarmee ook alle andere steken.


Ik vind deze solid squares ook gewoon mooi, ik ben er ondertussen ook een deken aan het maken (zie bijvoorbeeld hier mijn WIP). Dus eigenlijk kon ik mijn geluk niet op toen ik per ongeluk een fout maakte en daarmee iets (voor mij althans) nieuws ontdekte!


Ik kreeg laatst een tas vol felle, zachte bolletjes, en besloot, zoals ik dat dus doe, om solid squares te maken. Maarrrr... Ik haakte per ongeluk drie stukjes in plaats van vier. En ja, dan krijg je dus driehoekjes. Ik ben ze nog niet eerder op internet tegen gekomen, dus dat vond ik eigenlijk wel tof! Ik ga er wel van uit dat ik absoluut niet de eerste ben die op het idee is gekomen hoor, maar toch :)


Ik heb nog geprobeerd om solid vijfhoekjes te maken, maar dat ging niet, dat werd te bobbelig. Driehoekjes it is dus!


Ik maakte er van elke kleur drie, met naald 3.5. Tijdens het schaatsen kijken werd dat gauw een flinke, kleurrijke stapel. Ik denk dat ik er een rokje van ga maken, hoewel ik bang ben dat het dan wel een heel kinderlijk rokje wordt met al die kleuren. Maar we zullen zien! Ik haak in ieder geval nog even vrolijk door :)

5 opmerkingen:

 1. Zou kun je onverwacht tot de leukste ontdekkingen komen. Ik vind je driehoekjes heel leuk en kijk vol verwachting uit naar wat je er van gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben ook benieuwd naar het resultaat, ik zal het hier laten zien :)

   Verwijderen
 2. Erg leuke driehoekjes, terwijl het niet de bedoeling was :P... verder heb je zelf ook een erg leuk blog, ik lees het graag!

  groetjes

  mijnhaaksels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel voor je bezoekje aan mijn blog!
  Ik kom meteen even een tegenbezoekje brengen :)
  Wat een leuk blog heb je!
  En leuk is dat he, opeens iets 'uitvinden'
  Het gaat vast een heel kleurrijk rokje worden,
  van de kleuren word ik in ieder geval blij.

  BeantwoordenVerwijderen