vrijdag 11 september 2015

Fallen leaves

De patronen van Wieke van Keulen zijn prachtig! Toen ik op de vorige Brei- en Haakdagen veel van haar patronen in het echt zag werd ik verliefd op het patroon Fallen leaves. Zo mooi! 

The patterns made by Wieke van Keulen are gorgeous! When I saw a lot of her patterns on the Brei- en Haakdagen ('knit and crochet days') I fell in love with the pattern Fallen leaves. So beautiful! 


Ik had al eerder eens een patroon van Wieke van Keulen gemaakt, namelijk de Diamond lace scarf, en dit patroon haakt net zo prettig. 

I made an other scarf by Wieke van Keulen before, the Diamond lace scarf, and this pattern is just as nice to make. 


Naast het feit dat ik verliefd werd, werd ik ook verliefd op het garen dat ik heb gebruikt. Echt, het is het allerzachtste garen dat je ooit gevoeld hebt! Ik heb gehaakt met Vinnis Colours Serina, een garen uit Zuid-Afrika van 100% bamboe. Het is zo super zacht! Ik heb het garen gekocht bij Draadkracht.

Beside the fact that I fell in love with the pattern, I fell in love with the yarn I have used for this scarf. Really, it is the softest yarn you have ever felt! I crocheted with Vinnis Colours Serina, yarn from South-Africa made of 100% bamboo. It is sooo soft! Het is geen goedkoop garen, maar het is het echt waard. Het haakt heerlijk, het garen glijdt zo zacht langs je vingers. Ik heb gekozen voor de kleur Sunray. Ik had zeven bolletjes nodig, een daar van zit in de frutsels aan het eind van de sjaal dus als je daar niet van houdt kom je met zes bolletjes ook uit.

The yarn is not cheap, but so worth it. I like to crochet with it, the yarn slides so smoothly between your fingers. I chose the colour Sunray and used seven skeins. I used one skein for the fringe, so if you don't like fringe you can just use six skeins.


Het patroon en het garen... Dit is absoluut mijn nieuwe favoriete sjaal!

The pattern and the yarn... This is my new favourite scarf!

4 opmerkingen:

 1. Je sjaal is heel mooi! Ik heb ook met bamboe garen uit Zuid Afrika kennisgemaakt (een deken van gemaakt). Wel met 30% katoen nog. Het is inderdaad heerlijk zacht en heeft ene mooie glans. De patronen van Wieke zijn mooi, deze ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben echt fan van bamboe garen, het ruikt ook zo lekker. Als ik tegen mensen zeg dat de sjaal van bamboe is kijken ze me raar aan ;)

   Verwijderen
 2. Hoi Lotte, Wat prachtig geworden! Wat leuk dat je zo enthousiast bent . Mag ik je blog delen op de Draadkracht Facebookpagina? Groetjes Geja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Geja, dankjewel voor je reactie! Natuurlijk mag dat, leuk!

   Verwijderen