dinsdag 24 december 2013

Knopen kussen

Voor mams heb ik natuurlijk ook wat gehaakt voor kerst, en gelukkig is het op het laatste moment afgekomen. Was iets meer werk dan ik had gedacht, en het patroon van Felted Button dat ik in eerste instantie wilde gebruiken lukte niet. Ik heb me dus meer gebaseerd op haar patroon, het idee vond ik namelijk meteen super leuk! 


Mijn moeder is kunstenares, ze maakt beelden in alle soorten en maten en van verschillende materialen. Toch houdt ze ook heel erg van knutselen, en ik heb haar weer een beetje aangestoken met het haakvirus. Ze heeft een kamer vol met crafty spulletjes, en als ik daar ben krijg ik vaak wat mee. Zo was ik laatst op zoek naar knoopjes, waarop mijn moeder een potje vol met knoopjes te voorschijn haalde en in mijn handen drukte. Vroeger was ik al gek op haar knopendoosjes, die sorteerde ik dan op grootte, kleur of vorm.


Ik wilde al een tijdje een kussen voor haar maken, en een kussen met knopen erop was natuurlijk helemaal top! Haar huis is voornamelijk grijs met wit, dus besloot ik die kleuren te gebruiken.


Zoals gezegd viel het patroon me een beetje tegen, maar het resultaat is best okee! Ik hoop dat ze 'm mooi vindt.

Verder stelde ik voor haar nog een pot met koekjes mix samen, zoals je die tegenwoordig veel op 
Pinterest ziet. Ze houdt niet van chocolade, dus heb ik een mix samengesteld met meel, havermout, cranberry's, rozijnen, suiker en suikerhartjes.


Ik wens jullie allen heel fijne feestdagen!


4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke cadeautjes voor je moeder, daar zal ze vast en zeker blij mee zijn.
  Het kussen ziet er prachtig uit. De bokaal van de koekjesmix is ook mooi opgefleurd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ze krijgt ze morgen, ben benieuwd naar haar reactie!

   Verwijderen
 2. I just barely discovered this post!! What a perfect pillow cover! Love it! I have bits of yarn, buttons and baubles in similar containers in my house! Thanks for the link to Felted Button, too! I really appreciate it!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow thank you for your comment! That means so much to me! I really love all of your patterns :)

   Verwijderen